Настава на даљину за ученике током трајања пандемије

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

Влада Републике Србије је одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредна настава у школама на територији Републике Србије. Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину.
Почетак реализације образовно-васпитног рада учењем на даљину је 17. март 2020. године.

Едукативни садржаји за учење на даљину који се емитују на трећем каналу РТС-а за ученике основне школе.

Свакодневно, почев од 8 часова, шест дана у недељи, на каналу РТС-3, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета у складу са прописаним планом и програмом.

Детаљније информације о организацији учења на даљину можете пронаћи на сајту: https://rasporednastave.gov.rs

Осим тога предметни наставници ће за своје предмете организовати и додатне видове подршке у облику Интернет алата за учење на даљину. Више информације о овом облику наставе добићемо наредних неколико дана и биће објављене на сајту или ће предметни наставници о томе обавестити ученике или родитеље телефоном или електронском поштом.

За оне ученике који немају техничке могућности да прате РТС-3 и немају приступ Интернету, предметни наставници ће на огласној табли (врата ученичког улаза у школу) истицати материјал за учење и упутства.