Дечја недеља у слици и речи

И ове године Дечја недеља у нашој школи обележена је бројним активностима у којима су малишани имали прилике да науче много тога, покажу своје вештине, открију нове таленте и да се притом забављају и уживају.

О првом дану Дечје недеље већ је било речи, а већ у уторак 2.10. настављено је у истом ритму. У доњем холу одржана је радионица ЗАГРЉАЈ ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА: Бесплатни загрљаји у нашој школи одакле деца поручују да загрљај-симбол ненасилне комуникације има свој универзални језик који сви разумеју. Погледај видео

Трећег дана реализован је пројекат „Стоп дискриминацији“ који је америчка влада одобрила бившој ученици Основне школе „Свети Сава“, Бојани Малетић. Циљ пројекта је стварање средине без дискиминације и промовисање хуманих вредности. Наши прваци су 3.10.2018. били део овог пројекта и кроз низ заниимљивих активности пуно научили.

Истог дана је у холу школе одржана продајна изложба дечијих радова ученика другог, трећег и четвртог разреда-ревија ручно прављених играчака, продаја, размена и поклањање. Погледај видео

Четвртак је био Дан отворених врата. Посета ученика првог разреда председнику општине, пријем, представљање, разговор, питања, предлози, размена знања и искустава.

У школи је организовано форум позориште „Решавамо проблеме без насиља“, у којем су учествовали ученици другог, трећег и четвртог разреда.

Петак, 5.10. је протекао у знаку маскенбала. Погледај видео

У овогодишњој Дечијој недељи и ученици специјалне наставе узели су учешће у више активности. Укључили су се у гледање и анализу анимираног филма „Ненасилна комуникација“, делили су бесплатне загрљаје, посетили изложбу дечијих ручно прављених играчака, одгледали представу Форум позоришта „Решавамо проблеме без насиља“ и са својим маскама прошетали и отпоздравили родитеље у публици.
Толеранција, емпатија, међусобно разумевање и пружање вршњачке подршке представљају кључ успешне инклузије ученика са тешкоћама у развоју у школско окружење, а затим и у ширу друштвену заједницу. Само ненасилан приступ може довести до позитивних исхода, а уједно и нас саме учинити бољим члановима друштва.