Психолошко саветодавна подршка

Поштовани родитељи и драги ученици

Преносимо вам информације добијене од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које су креиране са циљем обезбеђивања додатне психолошке саветодавне подршке свим актерима школског живота – ученицима, родитељима и запосленима, уколико се у новонасталим околностима у процесу спровођења наставе на даљину за тим укаже потреба:
“Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће због новонастале ситуације извршити пренамену СОС линије за пријаву насиља у образовно – васпитним установама, а позивом на број телефона 0800 200-201 од 23. марта 2020. године ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања могу добити психолошку саветодавну подршку. Циљ подршке је добробит појединца, породице и целокупне заједнице. Будући да психолошка саветодавна подршка подразумева ублажавање утицаја кризног догађаја, олакшавање процеса опоравка и спречавање или смањење могућих последица на психичком плану, Министарство ће предузети додатне напоре како би умањило последице стреса ученика, родитеља и наставника. Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати број 0800 200-201. Телефон ће радити сваког радног дана од 9-14 часова. На линији ће бити ангажовани стручни сарадници – психолози и педагози који су радили на СОС линији за пријаву насиља у образовно – васпитним установама и други сарадници Министарства.“
Више о томе можете видети на овом линку >>

Такође, упућујемо вас да се за све потребне информације, питања, савете и сугестије можете обратити на мејл адресу школе: os.svetisava@gmail.com, као и стручним сарадницима школе на следеће мејл адресе: психолог, Тања Маринковић tanjakurdulija91@gmail.com и педагог, Маја Тењи mtirel4@gmail.com.

С поштовањем,

Управа и психолошко-педагошка служба школе.