Упис нове генерације првака

Поштовани родитељи/други законски заступници,


У циљу успостављања будуће сарадње обавештавамо Вас о начину на који ће, у условима ванредног стања, бити реализован упис деце за полазак у први разред за школску 2020/21. годину. 

У први разред школске 2020/21. године уписују се деца која до почетка  школске године имају  најмање шест и по,  а највише седам и по година, дакле деца која су рођена од 01.03.2013. до 28.02.2014. године. Деца од шест до шест и по година (млађа) могу се уписати на захтев родитеља, након провере спремности за полазак у школу.

Овим путем вас обавештавамо да у складу са Упутством надлежног Министарства које се налази у прилогу (Прилог 1 – Упис ученика у први разред основне школе) постоји могућност да путем Портала еУправе  користите услугу Исказивања интересовања за упис у основну школу.

Осим тога, постоји могућност (уколико Вам је то прихватљивији начин) да  уписну процедуру извршите преузимањем захтева – упитника за упис детета у школу (Прилог 2 – Образац захтева и упитник при упису у први разред). Попуњен захтев и упитник доставите на мејл школе  – os.svetisava@gmail.com или  osvetisava@gmail.com. На тај начин сматрајте да сте извршили формални упис свог детета у школу. Када се буду остварили услови за адекватан рад установе, остварићемо контакт и накнадно ћемо заказати термин за тестирање детета.


У  сваком случају, немојте бринути, уколико и не будете у могућности да започнете упис Вашег детета, стојимо Вам на располагању  у сваком тренутку, дакле и по окончању актуелног ванредног стања.


​Управа и психолошко-педагошка служба школе

Прилози: